Skip to content

Lihasesi ja Proteiinilisäaineet

On totta, että kaikkien on kuluttava proteiinia. Mutta miksi niin on? Yksi tärkeimmistä syistä on lihas. Lihakset koostuvat pääosin proteiinista, mikä tarkoittaa, että syömäsi proteiini auttaa lihaksia kasvamaan ja parantumaan. Proteiinilisäaineet ovat välttämätöntä urheilijoille ja kehonrakentajille, jotka käyttävät niitä valmistautumiseen harjoitteluun ja toipumiseen jälkikäteen. Joskus proteiinilisät voivat jopa korvata ateriat. Tämä on hieno taktiikka ihmisille, jotka haluavat saada vähemmän kaloreita – ja ehkä pudottaa joitakin kiloja prosessissa.

Miksi kehonrakentajat rakastavat proteiinia

Koska kehonrakentajat tarvitsevat lisääntynyttä lihasmassaa, ne tarvitsevat enemmän proteiinia kuin tavallinen ihminen, koska proteiinit sekä rakentavat että korjaavat lihaksia. Kehonrakentajien on painotettava lihasta, ei rasvasta, ja proteiini on ihanteellinen tähän tarkoitukseen. Monet kehonrakentajat haluavat käyttää heraa ennen ja jälkeen harjoittelua.

Proteiini tarjoaa myös hyvän energialähteen ylläpitämään kehonrakentajaa (tai ketään muuta) harjoituksen aikana. Lihasten rakentaminen ja ylläpitäminen, palautuminen treenin jälkeen ja energia treenin aikana – nämä ovat syyt, joiden vuoksi kehonrakentajat varmistavat saavansa proteiininsa.

Mitä menee proteiinilisään?

Proteiinilisäaineita on monen tyyppisiä perustuen tiettyyn ainesosaan, joka antaa sille pääproteiinipitoisuuden. Jokaisella näistä on hyvät ja huonot puolensa.

Hera on helppo sulatella, vie vain noin tunnin. Tämän ansiosta urheilijoille on erinomaista lisäharjoittelua treenin jälkeen. Se sekoittuu myös hyvin muihin aineisiin ja tunnetaan maistuvan aika hyvältä. Koska hera on maitotuotetta, joka on johdettu juustonvalmistusprosessista, sitä ei tule käyttää kukaan, jolla on laktoosi-intoleranssi.

Kaseiini on myös meijerituote, joka on valmistettu samasta prosessista, joka tuottaa heraa. Sulaminen vie kauemmin; siksi sen voimaantulo kestää kauemmin. Heran tavoin se on saatavana useina eri makuina palvellakseen eri makuisia ihmisiä.

Maito sisältää sekä heraa että kaseiinia, ja sillä on molempien etuja. Maidosta saatavissa proteiineissa on enemmän rasvaa, kolesterolia ja kaloreita kuin muissa proteiinilisäaineissa, joten se ei ehkä ole paras valinta jollekin, joka yrittää seurata painonsa. Se ei tietenkään ole myöskään laktoosi-intoleranssi. Protienien lisäksi monet käyttävät myös aminohappoja, CBD-öljyä – (Lue lisää), muita vitamiineja ja mineraaleja.

Muna on valmistettu muna-albumiinista tai munavalkuaisesta. Munasta tehdyt proteiinilisäaineet ovat yleensä jauhemaisia ​​ja sopivat täydellisesti ravisteiden ja smoothien valmistukseen. Munaproteiinijauhetta voidaan myös lisätä lukuisiin resepteihin, eikä se aiheuta ongelmia laktoosi-intoleranssille. Niiden, jotka ovat allergisia munille tai kanalle, tulisi kuitenkin välttää tätä lisäainetta.

Riisi on toinen hyvä lisä kaikille, jotka ovat laktoosi-intoleransseja. Vegaaneilla ja kasvissyöjillä voi myös olla riisiproteiinia ilman häiriöitä. Se ei sisällä gluteenia ja on vähän kaloreita, hiilihydraatteja ja rasvoja. Riisiproteiinijauhe on erinomainen ainesosa ravisteisiin ja smoothieihin tai sitä voidaan lisätä tiettyihin resepteihin lisätyn proteiinipitoisuuden lisäämiseksi.

Soija on vihannestuote, josta on hyötyä vegaaneille ja kasvissyöjille. Se ei aiheuta ongelmia laktoosi-intoleranssissa tai allergioissa, koska se on valmistettu soijapavuista.

Avatar
Imy

No comments yet.

Leave a Reply

SidebarComments (0)